Çocuklara Yönelik Resim Eğitimleri Çukurova

Çukurovadaki Çocuk Heykel Kurslarımız

Thumbnail image

 

Anadolu Güzel Sanatlardaki Tüm Kurslar

Bir başka düzeyde ise kültür; bir grubun ya da bir dönemin yaşam biçimini ortaya koyar. Sözgelimi bir milletin kültürel kalkınmasını anlayabilmek için yalnızca o milletinin ürettiği sanatsal ürünleri değil o milletin okur-yazarlık düzeyi, sporsal faaliyetleri, bayramları, dini şölenleri gibi daha günlük eylemlerini de kapsayan geniş bir sahayı incelemek gerekmektedir. Buna göre, tek bir kültür değil kültürlerden bahsedilebilir. Kültür dar ve seçkinci kalıplar içinde tanımlanmamalıdır, zira kültür günlük faaliyetlerimiz sırasında sürekli bir şekilde yeniden üretilen, bireylerin aktif bir biçimde etkileşim içinde olduğu bir anlamlar, değerler, semboller ve ritüeller bütünüdür. Bu açıdan kültür değişime direnme eğilimi yüksek fakat bireylerin aktif etkileşimi ve bağımsız kullanma kabiliyeti dolayısıyla da kırılgan bir olgudur.

ÇOCUK GRUPLARI ve KURS FİYATLARIMIZ

Desen Çalışması, Yağlı Boya Teknikleri, Sulu Boya Teknikleri, Akrilik Çizimler, Aliminyum Folyo, Ebru Çalışmaları, vb gibi Dersler Yapılmaktadır

Thumbnail imageHeykel Ve ÇocukThumbnail imageHeykel Ve ÇocukThumbnail imageHeykel Ve Çocuk

 

Heykel Kursları

Hobi Amaçlı veya Heykel-Seramik Bölümünde Okuyanlara Yönelik

Heykel nedir? Taş, tunç, bakır, kil, alçı, ağaç, fildişi vb. gibi maddelerden kalıba dökülerek, yontularak ya da yoğrulup pişirilerek yapılan insan, hayvan vb. biçimlerini yansıtan sanat yapıtı. Başka bir deyişle sanatsal bakış açısıyla meydana getirilmiş üç boyutlu formlara denir. Heykel temelde mekânın kapsanması, kavranması ve mekân ile ilişki kurulması ile ilgilenir. Genellikle insan, hayvan ya da nesnelerin heykelleri yapılır. Büst, rölyef ve tors gibi heykel türleri vardır. Taş ve ahşap gibi malzemelerden yontularak yapılabileceği gibi, kil, balmumu gibi ara malzemelerden modellenerek, bronz ve tunç gibi metallerden dökülebilir. Büst, rölyef ve tors gibi heykel türleri vardır.

Anadolu Güzel Sanatlar Merkezimizde birlikte çamurun, bir başka deyişle onu oluşturan kil, toprak ve de suyun avucumuzun içinde şekil aldığını görürken aslında aynı zamanda ne kadar stres yükümüzü azalttığını keşfedeceğiz. Bir materyali bir başka şekle veya objeye dönüştürmenin verdiği hazzı keşfederek “karaciğerimizi temizleyeceğiz”. Heykel dersleri birebir veya gruplar hainde yapılabilmektedir. Ders gün ve saatleri öğrenci ve öğretmene göre ayarlanabilmektedir. Yapılan ürünlerin tamamı öğrenciye ait olmakla beraber yılsonunda yapılan sergilerde sergilenebilmekte ve dileyenler ürünlerinin satışlarını yapabilmektedir. Sergilerde kursiyerlerin başarı belgeleri takdim edilir. Başarı Belgesi çeşitli kurumlarda referans niteliği taşımaktadır.

Heykel yapımında kullanılan teknik ve yöntemler; Kullanılan malzemeye göre değişir. Başka bir deyimle, her malzeme (taş, pişmiş toprak, cam, bronz, kil, alçı vb.) kendi teknik ve yöntemini gerekli kılar. Kullanım yeri amacına göre, bu malzemelerden herhangi biri tercih edildiği gibi, aynı heykel için birden fazla malzeme de kullanılmış olabilir. Zaman zaman heykelin boyandığı da görülmüştür.

Heykelcilikte usul ve teknikler; Heykelci hem çizici hem de uygulayıcıdır. Heykelcilerin bazıları sadece ellerine verilen şekilleri ya oyarlar veya dökerler.

Heykelcilikte; oyma, biçimleme, inşa ve birleştirme, döküm, bitirme gibi teknikler;

Eksiltme (Yontma) – Heykelci tek parça bir kütleyi istenen düzen içinde şekillendirir. Taş ve ahşap heykelcilikte bu usul kullanılır.

Manipülasyon (Modelleme/biçimleme) – Şekillendirilebilir heykel malzemelerinin elle ya da çeşitli aletlerle biçimlendirilmesi. Bunların maddesi kil, balmumu ve alçıdır.

Birleştirme (Yapılandırma/inşa) – Önceden şekillendirilmiş malzeme ve parçaların usulüne uygun olarak bir araya getirilmesidir. Birleştirme heykelcilikte, kumaş, saç, çıta, kalas, formika, cam, ip, metal borular vb. maddeler kullanılır.

Yerine geçme (Döküm) – Kil, balmumu gibi ara malzemeyle yapılan heykellerin çeşitli döküm teknikleri kullanılarak; bronz gibi dayanıklı malzemeyle dökülmesidir.

Tamamlama – Bitmiş heykelleri perdahlama, cilalama, boyama ve yaldızlama gibi uygulamaların yapılmasına denir.

Kursiyerlerle Yapılacak Heykel Derslerinde Takip dilecek Yol;

1.Kur – 1. Kurda amaç kursiyerde ileri kurlar için bir temel oluşturmaktır. Temel çalışmaların yer aldığı bu kurda çamurla ilk tanışma, malzemeleri tanıma ve temel şekillendirme yöntemlerinin bir kısmı yer alır.

2.Kur – 1. Kurda oluşturulmuş olan temel ile beraber yardımcı şekillendirme elemanları, uygun aparatlarla malzemeye istenilen şekillerin verilmesi, temel form ve dekor-desen araştırmalarının öğrenilmesi hedeflenir. Heykel ile yeni tanışan sanatseverlerin basitten zora doğru bir yol izleyebilmeleri için, bu aşamada ilk çalışma olarak, daha çok rölyef tarzı, ortalama 50×70 ebatlarında çalışmalar tercih edilir.

3. Kur – Kalıp alma

4.Kur – Yapılan çalışmalarda kalıp alındıktan sonra çıkan ürün üzerinde gerekli düzeltmelerin yapılması, ardından kurumaya bırakılması. Ürün yeterli kuruluğa ulaşınca isteğe bağlı olarak çeşitli boyalarla şekillendirme.

5. Kur – Talebe bağlı olarak, aynı tekniklerle büst tarzı çalışmaların yapılması.

Büyükler İçin Heykel Kurslarında Kullanılan Malzemeler;

Üç boyutlu bir biçim verilebilecek her malzeme heykel yapımında kullanılabilir. Bunlar arasında en çok bilinenler; taş, ahşap, metal, kil, fildişi ve alçıdır.

-Kil (toprak), alçı veya çoğu kırtasiyelerde bulunabilen kâğıt hamurlar, seramik hamurlar  

-Rölyef tarzı çalışmalar için çeşitli ebatlarda tekne şeklinde kalıplar.

– Çamura gerekli şekli vermek için modelaj kalemlerinin yanı sıra keskin olmayan meyve bıçakları, çay kaşığı vb. malzemeler de kullanılabilir.

-Masa veya benzeri bir yükselti.

Çocuklara Yönelik Kurslarımız

Çocuklara Yönelik Ebru Kursları

 

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Ebru Nedir? Renklerin suda dansı diyebiliriz ebru sanatı için… Var oluşu yüzyıllar öncesine dayanan ebru sanatı özel olarak hazırlanmış su üzerine, fırça darbeleri ve yardımcı aletlerle yapılan desenlerin, kâğıt üzerine aktarılma işlemidir. Ebru sanatı görsel açıdan şölen haline gelen çok renkli ve kıymetli bir sanattır.

Ebru Çeşitleri; Battal Ebru, Gel Git Ebrusu, Şal Ebrusu, Bülbül Yuvası, Taraklı Ebru, Taraklı Şal Ebrusu, Hafif Ebru – Ta’lik Ebrusu, Neftli Battal, Hatip Ebrusu, Çiçekli Ebru, Yazılı Ebru, Kumlu ve Kılçıklı Ebru, Zeref şanlı ve Altınlı Ebru, Akkaseli Ebru

Anadolu güzel sanatlar resim kursunda 05 – 13 yaş grubu çocuklarımız ebru, resim, sulu boya yağlı boya, moda tasarımı heykel seramik cam vitray çalışmaları yaparak güzel sanatlara ilk adımlarını atarlar. Bir yandan çeşitli boya malzemelerinin kullanımlarını ve uygulama biçimlerini öğrenirken, bir yandan da el becerilerini geliştirirler.

Çocuklara yönelik ebru dersleri çocuk gruplarında da verilmekte, birebir özel ders şeklinde de verilmektedir. Çocuklar yaş seviyelerine göre, dersin girişinde önce malzemenin tanıtımını dinlemekte daha sonra ilk örnekte öğretmenlerini izlemek ve tekrara etmek suretiyle ebru derslerini yapmaktadırlar.

Çukurovalı sanatsever velilerimiz, çocuklarınızın yeteneklerinin kaybolup gitmesine izin vermeyiniz. Resim kursları onların dışa vuramadıkları duygularını anlatmalarına yardımcı olurken, her türlü yeteneklerini de geliştirmektedir. Renkli dünyalarını çeşitli faaliyetler ile doyuma ulaştırarak kişisel gelişimlerine olumlu katkılar sağlayalım; çünkü sanat ve eğitimle yaşadığımız dünyanın güzelleşeceğinize iyi biliyoruz.

Ebru Malzemeleri; Çocuklar için grup içerisinde verilen derslerde malzemeyi öğretmen getirmektedir. Birebir olan derslerde ise dileyen veliler kendileri de alabildikleri gibi öğretmenden de talep edilebilmektedirler. Birebir yapılan ebru derslerinde, dersin gün ve saatleri hem öğretmene hem de velilerimize uygun olacak şekilde ayarlanabilmektedir.

Genel olarak ebru malzemeleri;

  • Kitre – Su
  • Tekne – Kâğıt
  • Fırça – Kuruma Çıtası
  • Deste – Seng
  • Deste – Seng Altlığı
  • Boya – Masa
  • Kürek – Spatula
  • Öd – Arap Zamkı
  • Boya Kabı – Tarak
  • Neft 
  • Tel Çubuklar – Bizler 

 Çocuklara Yönelik Heykel Kursları

“ Her çocuk bir sanatçıdır. Bütün sorun, büyüdüğü zaman nasıl sanatçı kalacağındadır.”                         Pablo PICASSO

 

Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Heykel Nedir? Taş, tunç, bakır, kil, alçı, ağaç, fildişi vb. gibi maddelerden kalıba dökülerek, yontularak ya da yoğrulup pişirilerek yapılan insan, hayvan vb. biçimlerini yansıtan sanat yapıtı.

Heykel yapmak çocuk için bir oyundur. Gerçekte birçok şey çocuk için oyundur. Oyunlar da çocuklar içindir. Çocuk sanat yapmak için heykel veya resim yapmaz. Çocuğun bu oyunda ortaya koyduğu şey onun duygu ve düşünce hayatıyla ilgili resimlerdir. Çocuğun akıl yürütme, heyecanlanma, sevinç ve tedirginlikleriyle bir iç dünyası vardır. Ortak anlatım aracı olan dil ile kendini anlatamayan çocuk sanat dili ile kendini anlatabilir.

Çocuklar için heykel kursları birebir özel ders şeklinde yapılabileceği gibi, 8-10 kişilik gruplarla da yapılabilir. 5-13 Yaş arası çocuklar bu gruplara katılabilirler. 14 ve üzeri yaş gruplarının dersleri ayrı yapılmaktadır.

Çocuklarda Heykel Derslerinde Konu Belirlenmesi;

Çocukların heykel derslerinde küçük ebatlarda rölyef tarzı çalışmalar yapılabileceği gibi, hayal güçlerini geliştirecek minik hayvan-insan-obje çalışmaları da yapılabilir. Ortaya çıkan ürünler isteğe bağlı olarak boyanıp ahşap-plastik-metal zemin üzerine veya tual üzerine yapıştırılarak çeşitli kompozisyonlar yapılabilir. Konu olarak natürmort, manzara, insan-hayvan-obje kabartmaları, tamamlama resimler, fotoğraf albümü vb. pek çok seçenek sunulabilir.

Çocuklar İçin Heykel Kurslarında Kullanılan Malzemeler;

  • Kil (toprak), alçı veya çoğu kırtasiyelerde bulunabilen kâğıt hamurlar, seramik hamurlar  
  • Rölyef tarzı çalışmalar için çeşitli ebatlarda tekne şeklinde kalıplar.
  • Çamura gerekli şekli vermek için modelaj kalemlerinin yanı sıra keskin olmayan meyve bıçakları, çay kaşığı vb. malzemeler de kullanılabilir.
  • Masa veya benzeri bir yükselti.

 

 

 

VideoDerslerVideo Dersler İzle

KarakalemBoyamaKarakaleKuruBoyaKuruBoyaSuluBoyaDersleriSuluBoyaPastelBoyaPastelBoyYagliBoyaYagliBoyaPerspektifCizimleriPerspektifDijitalBoyamalarDijital

Thumbnail image

Çukurovadaki Bilgisayar Çocuk Kursları, Çukurovadaki Çocuk Heykel Kursları, Çukurovadaki Çocuk Kursları, Çukurovadaki En Başarılı Çocuk Kursları, Çukurovadaki En Güzel Çocuk Kursları, Çukurovadaki En Hit Çocuk Kursları, Çukurovadaki En İyi Çocuk Kursları, Çukurovadaki En Kaliteli Çocuk Kursları, Çukurovadaki En Son Çocuk Kursları, Çukurovadaki En Süper Çocuk Kursları